Śniadanie:
- 6 łyżek mieszanki płatków zbożowych
- banan
- 1/4 jabłka
- łyżeczka syropu klonowego
- szklanka mleka roślinnego
- garść rodzynek
- garść orzechów włoskich
Czyli klasyczna owsianka :)
II śniadanie:
Do pojemnika zabrałem porcję wczorajszej kolacji. Przepis znajdziecie tutaj. Myślę, że to fajny sposób oszczędzania - dojadać następnego dnia porcje z kolacji.
Obiad: Ryż z fasolą pinto (porcja na 2 osoby)
II śniadanie:
Do pojemnika zabrałem porcję wczorajszej kolacji. Przepis znajdziecie tutaj. Myślę, że to fajny sposób oszczędzania - dojadać następnego dnia porcje z kolacji.
Obiad: Ryż z fasolą pinto (porcja na 2 osoby)
- Puszka fasoli pinto
- szklanka bulionu warzywnego
- 1 papryczka chilli
- 3 pomidory
- 1 papryka - kolor do wyboru
- łyżka sosu sojowego
- szklanka kukurydzy
- woreczek ugotowanego ryżu basmati / brązowy
- garść kolendry
- przyprawy do smaku
Fasolę odsączamy i przepłukujemy wodą. Podgrzewamy w bulionie razem z pokrojoną papryczką chilli. Resztę warzyw kroimy w kostkę, kolendrę siekamy. Na talerzu układamy ryż, dodajemy fasolę i resztę warzyw. Szybkie i proste!
Deser: Mus czekoladowy
Tak! Deser! Codziennie musi być deser :) Ale zdrowy :)
- kostka jedwabistego tofu
- 2 łyżki kakao
- 1/3 szklanki syropu klonowego bądź czegoś podobnego
- 1/2 laski wanilii bądź parę kropelek olejku waniliowego
Wydaje się mało, ale cały jadłospis uzupełniony był jeszcze przekąskami, o których więcej napiszę jutro. Dzisiaj natomiast wyglądało to tak:
Przekąski:
- pomarańcza (między II śniadaniem a obiadem)
- dwie kromki pieczywa Wasa ze 100% masłem orzechowym
Tyle na dziś :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz