Składniki: (2 porcje)
- 4 tortille
- 100 g twardego tofu (u mnie z czosnkiem)
- 2 duże pieczarki
- hummus
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 puszki groszku (zostało z wczorajszych samosów
- 2 garści świeżej zieleniny (u mnie rukiew wodna)
Tofu i pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy na patelni bez tłuszczu aż się zarumienią. Tortille smarujemy hummusem, nakładamy groszek, paski papryki, torfu, pieczarki, zieleninę i przykrywamy drugą posmarowaną tortillą. Jeśli lubimy chrupiące tortille, podsmażamy na patelni bądź w piekarniku. Można podgrzać w kuchence mikrofalowej, wtedy nie będzie takie chrupkie. W każdym przypadku musimy obciążyć quesadille czymś ciężkim, np. garnkiem z wodą bądź ciężkim talerzem aby składniki dobrze się połączyły.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz