Co nam będzie potrzebne?
- Pierś z kurczaka ( ilość w zależności dla ilu osób będziemy gotować lub ile sami jesteśmy w stanie "pomieścić" ),
- Mrożone warzywa na patelnię (firma i skład nie ważne, każdy może stosować co innego ale i tak wszystkie pasują i są smaczne).
Dużo nie potrzeba, więc do dzieła!
Pierś z kurczaka filetujemy (nie rozklepujemy!), kładziemy na folii aluminiowej, i doprawiamy do smaku.Ja używam soli cebulowej, bazylii, pietruszki, oregano, papryki słodkiej, odrobinę chilli oraz suszonej cebulki.
Pierś z kurczaka filetujemy (nie rozklepujemy!), kładziemy na folii aluminiowej, i doprawiamy do smaku.Ja używam soli cebulowej, bazylii, pietruszki, oregano, papryki słodkiej, odrobinę chilli oraz suszonej cebulki.
Całość zawijamy w foli ściągając 4 rogi do góry. Do garnka do gotowania na parze nalewamy wody i czekamy parę minut aż woda zacznie się gotować. Kurczaka kładziemy do garnka a wolne miejsce uzupełniamy mrożonymi warzywami na patelnię. Gotujemy 10-13 minut. Kurczak powinien się ugotwać a warzywa nie rozgotować. Ja nie używam załączonych przypraw do warzyw. Uważam, że gotowane na parze zachowują swój smak i są smaczniejsze niż doprawione:)
Całość zajmuje max 30 minut i nie ma możliwości żeby coś przypalić :) Można całość polać sosem czosnkowym ale wydaje mi się, że samo jest równie smaczne :)
Smacznego :)!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz